joi, 25 februarie 2010

Tu crezi ca esti un prieten adevarat?


Ca de obicei, postez cand ceva mi se intampla.De data asta o discutie pe mess cu o buna prietena.Din vorba in vorba am ajuns la un subiect care ma incanta tot timpul si care este indeajuns de puternic pentru a ma face sa am discutii lungi referitor la el:PRIETENIA!

Prietenia este un lucru mare.Ca sa ai un prieten pe care te poti baza oricand si in orice situatie, este greu.Nu mai exista valorile adevarate ale prieteniei pentru ca societatea de astazi le-a schimbat complet, lucru pentru care greu gasesti o persoana careia sa ii spun "prieten".
De cele mai multe ori numim "prieten", orice persoana pe care o intalnim si cu care pastram oarecum legatura, chiar daca nu stim mai nimic despre aceasta.Credem ca ne este alaturi, ca ne poate da raspunsuri la problemele cu care ne confruntam zi de zi, ca se gandeste la noi, ca se bucura pentru noi cand e cazul si ca acelasi lucru facem si noi.Dar de cele mai multe ori, noi suntem cei care oferim si nu primim nimic in schimb.
Ne trezim la realitate si ne dam seama ca nimic din ceea ce ne-am imaginat noi, nu este real.Acest lucru il facem pentru ca suntem oameni...vrem sa avem cat mai multi prieteni, dar uitam ca acest cuvant este unul mare si numai anumiti oameni din viata noastra merita aceasta titulatura...oameni care inteleg cu adevarat ce inseamna acest lucru.
Sa fii prieten inseamna sa poti sa fii demn de incredere, sa fii alaturi de cel de langa tine si sa il ajuti atunci cand ii este bine, dar si cand este in perioade grele ale vietii, sa ii recunosti faptele bune si sa il lauzi pentru acestea, sa il respecti si sa il indrumi cum poti tu mai bine.Sunt doar cateva din lucrurile cu care se ocupa un prieten adevarat.
Daca reusesti sa intelegi toate aceste lucruri si sa le si pui in aplicare, inseamna ca te poti numi un prieten de care oricine ar avea nevoie, un prieten pe care te poti bizui in orice moment.
Vremurile bune ne aduc prietenii, iar vremurile grele ii incearca!

Tu crezi ca esti un prieten de nadejde?

[Sunt lucruri pe care le-am simtit, le-am trait si le traiesc si acesta postare mi-a fost inspirata de trecutul si prezentul meu, dar cel mai mult de persoana despre care am amintit si la inceputul postarii, deoarece aceasta mi-a dezvaluit lucruri in care m-am regasit si am simtit ca sunt un prieten adevarat (lucru de care ma poate asigura doar acea persoana) si ca eu am castigat inca un prieten in care am incredere si in care imi pun toate sperantele si care este de nota 10.]

2 comentarii:

Teoo spunea...

sunt intr-un tot de acord cu tine,dar sa fiu sincera ..in ziua de azi nu mai gasesti prieteni adevarati...poate si doar amici.Fiindca nici in tine nu mai ai incredere de apoi in alta persoana... si da spui un mare adevar prin 'scest lucru il facem pentru ca suntem oameni...vrem sa avem cat mai multi prieteni, dar uitam ca acest cuvant este unul mare fiindca prietenia e atunci cand nu te temi sa te arati asa cum esti, cand te simti liber, prietenia iti da siguranta si te face mai puternic.prietenia e cel mai sincer si cel mai frumos lucru.....
Si da eu ma cred un prieten de nadejdie si am dovedit asta de cate ori am avut ocazia numai ca oamenii din ziua de azi nu stiu a aprecia prietenia
>:D<

Voinea Andrei spunea...

ms pentru parerea ta
ma bucur ca esti de parere cu mine si ca nu te-ai "pierdut" de realitate:X