vineri, 18 decembrie 2009

Care a fost primul cadou de Craciun?


In urma cu o saptamana am vazut un film la tv care avea ca subiect familia si activitatile fiecarui membru al acesteia care din pricina societatii se indeparta cumva tot mai mult de familie.
Tatal era obsedat de magazinul de articole sportive pe care il avea impreuna cu un bun prieten, mama era menajera la o batrana care i-a si gazduit la ea in casa, iar COPILUL lor, o fetita de circa 6 ani era tot mai trista ca parintii ei (mai ales tatal) nu sunt alaturi de ea.
Batrana la care stateau a inceput sa se apropie tot mai mult de fetita si incerca sa il faca pe tatal acesteia sa stea mai mult cu copilul sau.
Intr-o zi, in timp ce sarbatorile de iarna se apropiau, batana aceasta il intreaba pe barbat:"Care a fost primul cadou de Craciun?", iar barbatul ii raspunde usor amuzat:"O cravata!".Batrana ii spune putin dezamagita:"Gandeste-te mai atent si incearca s-o faci cu sufletul!".
Timpul trece si batrana se imbolnaveste si este pe patul de spital.Barbatul sta si se gandeste profund la intrebarea ce i-a fost adresata si isi da seama care este raspunsul.Se duce la spital si ii spune batranei:"Raspunsul la intrebarea dumneavoastra este: COPILUL."Aceasta moare, ultimele vorbe ale acesteia indemnandu-l pe barbat sa aiba grija de familia sa pentru ca este cel mai frumos lucru din lumea aceasta, iar copilul un dar nepretuit, asa cum Iisus este pentru oameni de cand a fost trimis de Tatal Sau pe Pamant.
Din acest film am invatat multe lucruri si imi pare rau ca nu stiu numele acestuia pentru ca sigur v-ar fi placut daca l-ati fi vizionat.
Sarbatorile sunt un prilej de a ne iubi mai mult, de a ne ajuta reciproc, de a ne cere scuze daca am suparat pe cineva si de a ne bucura in familie de magia sarbatorilor, care au rostul lor in viata fiecaruia dintre noi.
Poate, fiecare ar trebui sa ne gandim cu adevarat ce inseamna sarbatorile de iarna si sa ne bucuram de acestea si daca putem sa ajutam si pe cei din jurul nostru, macar cu o vorba buna sau cu un sfat.
SARBATORI FERICITE SI FIE CA ANUL NOU SA VA ADUCA FERICIRE, MULTA SANATATE SI SA VA INDEPLINITI TOATE DORINTELE!!!

Niciun comentariu: