joi, 2 decembrie 2010

CORECT = NAIV...DESTEPT = PROST...PARSIV = DESCURCARET


Postarea asta are un titlu real...real, dar incorect (si asta e opinia mea).Opinie pe care mi-am format-o cu timpul si care mi-a fost demonstrata de viata.

"Invatati si veti ajunge bine!" - in nici-un caz!!!Nu in secolul asta.
"Vorbeste si spune-ti parerea, chiar daca pe cineva il va face sa sufere adevarul expus" - neadevarat!
"Bazeaza-te pe prieteni!" - niciodata!
"Fa bine ca o sa ti se intoarca inapoi binele facut" - in povesti doar!
"Munceste si o sa apara rezultatele" - mda...cineva cu vorbe goale va veni dupa ce tu ai muncit si iti va intra in fata cu nimicuri, iar munca ta e egal cu zero.
Nu mai cred in asa ceva.Am realizat de ceva timp acest lucru, dar am vrut sa fiu sigur, si azi (si inca de multe alte ori) mi-a fost demonstrat.
"Impartaseste cunostiintele tale cu cei din jurul tau" - vei fi lucrat pe la spate!
"Fii respectuos" - vei fi subestimat!

"Minte cat mai mult" - asa acoperi nestiinta...si ajuta pe mai toata lumea practica asta
"Fura cat se poate" - practica necesara, nu facultativa
"Tradeaza-ti prietenii si pe cei din jur" - iti ia tot ce ai cladit prin efort propriu
Adevaruri crude, dar majoritare printre "mintile stralucite" ale vremii care de fapt au devenit pe buna dreptate, minti luminate (pentru ca si-au indeplinit scopul).

Este de-a dreptul o nebunie.Concurenta s-a transformat in ilegalitate morala.

P.S.: Sunt absolut convins de asta, dar caracterul nu ma va lasa (cel putin deocamdata) sa actionez necinstit.Voi fi corect si voi respecta principiile etice.Dar nu stiu pentru cate vreme...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Decat sa-ti abandonezi principiile, mai bine lupta pentru ele, fa-ti un scop din asta. Daca vei lasa deoparte valorile morale, ce-ti mai ramane ?

elena spunea...

nu te lasa,copile!:* o sa poti,pt ca vrei.si Stii tot binele pleaca de la putin>:D<
bafta:>eu iti sprijin principiile!

elena spunea...

Andrei dc nu apare comm-ul meu?:(

Oana spunea...

Intr-adevar. Princiiple morale din ziua de astazi nu mai sunt privite ca si o corectitudine. Majoritatea persoanelor care "isi traiesc viata" in jurul nostru practica "lucruri" carora le putem spune inumane. Nu mai exista moralitate..
Cat despre "tradeaza-ti prietenii si pe cei din jur" asta pare scopul central al tuturor lucrurilor din ziua de azi.(tradarea mana in mana cu furtul si cu minciuna).
Se pare ca in ziua de azi nu mai exista acel lucru bun si care sa merite,pentru ca daca faci ceva bine pentru a schimba un lucru in bine,sutele de mii de milioane de miliarde de persoane care sunt adeptii inumanitatii vor sari asupra acelui lucru transformandul intr-un lucru absolut imoral. :)
P.S.:Conteaza mult in lumea asta sa mai existe si acele cateva persoane care sa respecte principiile etice.:)

Oana spunea...

Bravo,bravo,bravo. De 3 ori Bravo.
In lumea aceasta "inumana" si total imorala sa vezi o persoana care se mai gandeste la etica,corectitudine si la moralitate este un lucru ce il pot privi doar cu zambetul pe buze.
:)
Cat despre "minte cat mai mult","fura cat se poate" si "tradeaza-ti prietenii si pe cei din jur" sunt lucruri care par indispensabile pt multe persoane din ziua de astazi .Iar cand ma refer la ziua de astazi ma refer la "contemporanii " , "modernii" nostri :)

Voinea Andrei spunea...

se pare ca am starnit ceva sentimente pe aici, si va asigur ca ma multumeste acest lucru, pentru ca macar o persoana (daca nu mai multe) au vazut realitatea descrisa de mine si poate vor avea o sansa sa nu cada in plasa societatii.ce am spus acum poate insemna multe, dar fiecare extrage ce doreste din acest mesaj.
multumesc mult pentru toate vorbele adresate si chiar daca postez destul de rar, astept commenturile voastre
promit ca dau si eu inapoi