joi, 13 august 2009

Violenta asupra copilului


Tot mai des vedem la stiri cazuri de violenta asupra copiilor.Peste tot, in toate emisiunile, apar diferite persoane care discuta cazuri facute publice in mass-media.Ce este interesant in acest gen de discutii, este faptul ca toti stiu partea teoretica, dar nimeni nu face nimic concret pentru ca tinerii sa nu mai aiba parte de tratamente umilitoare.Abia dupa ce copilul este abuzat statul intervine si face diferite actiuni prin care doreste sa dovedeasca ca situatia este foarte buna, iar copiii sunt foarte bine.Ei nu isi dau seama ca orice copil abuzat ramane cu traume care ii vor defini viata si il vor insoti pretutindeni.

In cele mai multe cazuri parintii isi bat proprii copii, crezand ca astfel ii educa si ii fac sa asculte de ce spun ei, dar de fapt ei formeaza niste "roboti" care asculta de frica si care intr-un final fug de acasa sau chiar isi iau viata.

Te uiti uimit la parinti care afirma ca au recurs la violenta pentru ca asa au crescut si ei si pentru ca bataia este rupta din Rai.

Pe lumea aceasta NU EXISTA JUSTIFICARE PENTRU BATAIE!!!Nici nu se pune vorba sa crezi ca bataia este un mod de educare al copiilor sau de pedepsire al acestora.

COMUNICAREA este cel mai bun mod prin care parintii isi pot intelege copiii ( ce probleme au, ce necesitati, talente etc.) si astfel relatia parinte-copil este mai puternica si nu se mai ajunge la violenta.

Tind sa cred ca o data cu trecerea timpului oamenii isi vor schimba conceptiile cu privire la acest subiect si ca vor coenstientiza ca un copil este o responsabilitate mare si ca vor actiona in acest sens.

Trebuie sa intelegem ca de la noi porneste totul:daca vrem o schimbare in bine, nu trebuie sa asteptam de la altii minuni, ci noi trebuie sa facem primul pas.

Si nu uitati: VIOLENTA NASTE VIOLENTA!!!

Daca vrei sa te implici in viata societatii si cunosti cazuri in care copii sunt abuzati, suna la 112 si anunta cazul.Pentru copil si sociatate vei fi un "erou".

Deasemenea, daca vrei sa impartasesti tuturor cazuri pe care le-ai vazut sau le-ai trait, posteaza cazul si vom incerca cu totii sa gasim un mod concret de solutionare al acestuia si ne putem implica in proiecte care vizeaza prevenirea violentei de orice gen asupra copilului.

2 comentarii:

Anonim spunea...

asta este foarte adevarat! dar acum eu te intreb pe tine, daca ai vedea un asemenea copil care are parte de violenta in familie ai suna la 112 sa reclami? cu gandul ca vei fi un "erou al societatii" ??

Voinea Andrei spunea...

Da.Asta as face eu.Daca m-ai cunoaste ai sti ca eu nu pot ramane indiferent in cazul acestor lucruri, cu atat mai mult cand sunt implicati si copii.:D
Siguranta copilului mi se pare un element important pentru ca el sa se dezvolte intr-un mod armonios si normal.
Multumesc mult pentru intrebare. ;)