joi, 1 noiembrie 2012

Campania "Bun venit pe lume"


Organizaţia Salvaţi Copiii lansează campania „Bun venit pe lume!” prin care îşi propune strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare a maternităţilor din 15 oraşe.




Pornind de la datele statistice conform cărora în România mor anual, în medie, 1900 de copii cu vârsta mai mică de un an, organizaţia Salvaţi Copiii a amplasat în trei locuri cunoscute din Bucureşti - Bucureşti Mall, Plaza România şi parcul Herăstrău–la Roata Mare - câte 1900 de body-uri de copii, fiecare dintre acestea simbolizând un copil care nu a mai apucat să-l folosească.


În fiecare dintre cele trei spaţii au fost făcute donaţii începând din 6 octombrie, ora 11:00. Pentru fiecare 50 de lei donaţi, un body va ajunge la copiii din maternităţi. În fiecare dintre cele trei locaţii au existat şi două ateliere susţinute de voluntarii Salvaţi Copiii – unul de personalizare a  body-urilor donate şi unul creativ pentru copii. Astfel, toţi cei care au  participat la acţiune, au avut ocazia să lase un mesaj personalizat pe body. 


 „‘Bun venit pe lume!’ este o campanie emoţionantă, care te face să te gândeşti că moartea unui bebeluş nu este o statistică. Ne dorim foarte mult ca, prin mecanismul creativ al campaniei, să atragem atenţia societăţii din România asupra acestor tragedii şi să demonstrăm că donaţiile pot avea un rezultat direct, dar şi un efect pe termen lung, în numărul de vieţi de copii salvate. Îi încurajăm pe toţi românii să contribuie cu donaţii prin sms, pe site-ul nostru sau direct la locaţiile în care sunt expuse body-urile pentru că, într-adevăr, prin incubatoarele cumpărate, sporim şansa la viaţă a copiilor noştri”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.



Contribuţii în bani se mai pot face trimiţând sms la numărul 8864 sau pe site-ul www.salvaţicopiii.ro/bunvenitpelume până la încheierea campaniei, în 31 decembrie.
Fondurile obţinute prin această campanie vor fi folosite de către Salvaţi Copiii pentru dotarea cu incubatoare a 15 maternităţi din următoarele oraşe: Piteşti, Constanţa, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Bacău, Craiova, Târgu Mureş, Timişoara, Suceava, Piatra Neamţ, Vaslui, Hunedoara, Reşiţa şi Braşov.


Campania, dezvoltată împreună cu McCann Erickson, în parteneriat cu Anchor Grup şi Primăria Bucureşti, va avea susţinerea Amaliei Năstase ca Ambasador al programului “Fiecare Copil Contează’ şi a lui Andi Moisescu.


Niciun comentariu: