duminică, 24 aprilie 2011

In noaptea de inviere

Sunt absolut convins ca majoritatea dintre voi s-a dus sa ia Lumina Sfanta a Invierii.
Asta am facut si eu, lucru pe care il fac de foarte multi ani; cam de la 7 ani ma duc, lucru care l-am invatat de la bunica mea.

Pe langa faptul ca atmosfera traditionala pe care ar fi trebuit sa o simt (sa o simtim fiecare dintre noi), a lipsit cu desavarsire, am fost surprins (NU PLACUT) chiar in noaptea in care am mers sa iau lumina cu fratele si unul din cei mai buni prieteni ai nostri.
Am plecat de acasa cam la 24.45, iar pana la biserica am facut pe jos, doar 5 minute, astfel la 24.50 am ajuns in fata bisericii.Nu mi-a venit sa cred ca mai erau doar 10 minute pana incepea slujba si se impartea Lumina, iar unul din dascali (cred ca dascal era) era cocotat pe schela noii biserici care se ridica si monta sistemul de iluminat si sonorizare pentru cele 10 minute de slujba care este tinuta afara de catre preot.Este INCREDIBIL!!!...se ocupa de organizare chiar in timpul slujbei!!!!Ma gandesc, nu a avut nimeni timp, sa puna luminile, boxele etc. macar cu o zi in urma????
Dar imediat cum s-a facut miezul noptoii am mai observat ceva...nu s-au batut clopotele ca sa cheme lumea la Inviere.Din toate partile se auzeau clopotele batand d ela alte biserivi din apropiere, numai aici NU.
Cu siguranta este cea mai neorganizata slujba de Inviere la care am fost.Din fericire mie nu imi place si nici nu imi sta in caracter sa dau nume sau ceva de genu' pentru ca nu are relevanta.
Oricum, degradarea se face tot mai observata si este pacat!

Hristos a inviat!Paste fericit tuturor, plin de implinire sufleteasca, dar si multa, multa sanatate!

2 comentarii:

Bogdan T. spunea...

Prin ce ai trecut tu anul asta, am putea trece noi in urmatorii ani, poate ar fii chiar o traditie.
De la an la an dorinta sa merg la biserica in noaptea de Inviere se apropie de 0, pentru ca regasesc acolo multa lume care vin fie la randez-vous, fie vin doar sa aprinda o simpla lumanare, iar pana ce iese parintele cu lumina isi "pomenesc" tot neamul. O sa prefer sa ma duc la manastire de Pasti, poate acolo se respecta traditia si oamenii.

Take care,
Bogdan T.

Voinea Andrei spunea...

Foarte bine faci.Cred ca asa este cel mai bine.Are o simbolistica speciala, toata aceasta slujba de Inviere.

Merci Merci