vineri, 25 februarie 2011

CONCURS DREPTURILE COPILULUI - SALVATI COPIII (2010-2011)


Salvati Copiii deruleaza in peste 100 de scoli generale si colegii din Municipiul Bucuresti si din tara proiectul educativ "Si noi avem drepturi", in baza conventiei de colaborare nr. 26003/ 16.02.2001 cu Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Pentru a marca implinirea a 20 de ani de la ratificarea Conventiei ONU cu privire la Drepturile Copilului de catre statul roman, Salvati Copiii lanseaza concursul anual de proiecte "Drepturile Copilului" in data de 20 noiembrie 2010, pentru anul scolar 2010-2011.

Sunt invitate sa participe echipe formate din maxim 4 elevi inscrisi in clasele V-VIII.Copiii care manifesta un interes deosebit in promovarea drepturilor copilului sunt incurajati sa desfasoare proiecte in scolile si comunitatile din acre provin pentru promovarea principiilor Conventiei ONU cu privire la Drepturile Copilului.
Acest concurs reprezinta finalitatea unui an scolar in care se lucreaza pe tematica drepturilor copilului si se desfasoara in Bucuresti si alte 12 judete unde exista filiale Salvati Copiii (Arges, Brasov, Caras-Severin, Constanta, Dolj, Hunedoara, Iasi, Mures, Neamt, Suceava, Timis, Vaslui).La concurs participa scolile in care voluntari ai organizatiei sau cadre didactice desfasoara ore pe tematica Drepturilor Copilului sau activitati extracurriculare legate de cunoasterea si promovarea acestor drepturi, dar si scolile care si-au exprimat interesul de a participa cu proiecte.

Concursul este structurat pe 3 stape:
1) Prima etapa a concursului se desfasoara la nivelul scolii, incepand cu luna noiembrie 2010.Copiii se vor organiza in echipe de maxim 4 elevi de gimnaziu, acestia putand proveni din aceeasi clasa sau din clase diferite; de exemplu, o echipa poate fi formata din elevi de la clasa a VI-a, a VII-a si a VIII-a.Aceste echipe vor derula activitati pe tema promovarii drepturilor copilului sau vor inscrie un proiect pe care vor sa il desfasoare in scoala sau in comunitatea lor.Rezultatele activitatilor si lucrarilor lor vor fi evaluate de un juriu compus din elevi si profesori din scoala respectiva.

2) A doua etapa se va desfasura la Organizatia Salvati Copiii in mai 2011.Echipa care a fost desemnata de catre fiecare scoala ca fiind castigatoare va trimite la Organizatia Salvati Copiii din orasul sau, pana pe data de 16 mai 2011, rezumatul activitatilor din scoala, sau al proiectului, in format electronic, la adresa adina.clapa@salvaticopiii.ro .Acesta va fi evaluat pe baza unor criterii stabilite de catre o comisie compusa din reprezentanti ai Inspectoratului Scolar, reprezentanti ai Organizatiei Salvati Copiii si 3 voluntari din grupul de actiune al Organizatiei Salvati Copiii.Evaluarea se va face pe 20 mai 2011, rezultatele urmand sa fie anuntate in termen de 2 zile dupa aceasta data.

3) A treia etapa, va avea loc in luna iulie 2011.Membrii echipelor clasate pe primele trei locuri in Municipiul Bucuresti si cate o echipa premiata din cele 13 filiale ale Organizatiei Salvati Copiii vor participa la o tabara de lucru cu tema "Drepturile mele".

Prin acest proiect, Salvati Copiii continua eforturile de a promova drepturile copilului la participare, garantat de Conventia ONU cu privire la Drepturile Copilului.De asemenea, consideram ca o implicare mai serioasa a copiilor in viata comunitatii lor va determina o responsabilizare a acestora si va aduce o abordare noua la respecatrea drepturilor copiilor.

Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon 316.61.77 (persoana de contact Adina Clapa) sau e-mail: adina.clapa@salvaticopiii.ro .

Voluntar Voinea Andrei: 0728.946.484 sau voinea_andrei1993@yahoo.com

Niciun comentariu: